Kristdemokraterna gör idag vad Fredrik Reinfeldt gjorde precis innan valet, att försöka skifta fokus och skapa en konfliktlinje i svensk politik som inte finns, en konflikt mellan en human migrationspolitisk och vår gemensamma välfärd. Det är en debatt som bara spelar rasisterna i händerna.

Högerns politik är ett misslyckande, deras ”arbetslinje” har lett till en arbetslöshet som är högre än 2006, deras ”ordning och reda på statens finanser” har lämnat ett stort hål med ett underskott på 87 miljarder kronor efter åtta år av skattesänkningar och välfärden hotas av en fokusering på vinst och valfrihet istället för kvalité och innehåll.

Med den politiken är det klart att det ter sig som väldigt svårt att få väljarnas förtroende för mer av samma sak. Detta insåg nog Fredrik Reinfeldt och i ett sista desperat försök i sitt ”öppna era hjärtan”-tal försökte han byta fokus. Nu går KD ut och pratar om den misslyckade integrationen, de vill med bland annat skattesänkningar (knappast förvånande) och tillfälliga uppehållstillstånd ”minska kostnaderna för asylmottagningen”. KD applåderas självklart av de rasister som kidnappat våra parlament.

Det är nu viktigt att vi inte går i fällan och låter denna teoretiskt skapade konflikt få fäste i det politiska samtalet. Jag vet hur lockande det är att motbevisa den rådande diskurs som talar om människor som flyr som volymer och kostnader men vi får inte acceptera agendan utan ta tillbaka samtalet och prata om välfärdens verkliga hot, den högerpolitik som fått råda.

Kommer ni ihåg våren 2013 då spreds den här filmen:

Det är här vi måste landa, effekterna av ett samhälle som glider isär, att den gemensamma välfärden blir utarmad och inte längre gemensam om vi säljer ut den och tar bort skatteintäkter som bekostar den. Vi kan också prata om den här mannen, Marcus Wallenberg, här försöker han förklara den höga lön som VD för SEB uppbär:

Vi måste ta tillbaka den politiska agendan, prata om skillnaderna mellan höger och vänster. Det är klart att högern inte vll prata om dessa skillnader då det inte vinner valet på det, men det gör vi, väljarna börjar inse att det är vänsterpolitik som leder till ett samhälle att lita på.

Kategorier: Politik

2 kommentarer

Statistiktrolljägaren · 19 december, 2014 kl. 01:01

Högerns politik är en succé, deras ”arbetslinje” har lett till en sysselsättning som är högre än 2006, deras ”ordning och reda på statens finanser” har lämnat en stor pengapåse med ett överskott i budgeten på 28,5 miljarder bara i år, efter åtta år av skattesänkningar och välfärden kan företag ge medborgare rätt till valfrihet och kvalité istället för tvång och likriktning.

    Freddy · 21 december, 2014 kl. 16:52

    Varken väljarna eller jag ser alliansens politik som någon succé. Arbetslösheten är högre. Det är fånigt att som du och Alliansen stoltsera med ett ökat antal sysselsatta, det har vi aldrig räknat förut. Vi är många fler som bor här och då är det väl klart att antalet sysselsatta ökar men det viktiga är att följa arbetslösheten och den är högre.

    Att du kallar dig för Statistiktrolljägaren och sen länkar till en redovisning för november månad… Det får tala för sig själv…

    Det är ingen som helt vil slopa valfrihet och motverka mångfald, men vi behöver en välfärd som är likvärdig och värdig, då ska de äldre kunna välja vad de vill göra på dagarna inte vad för logga som står på de anställds kläder. En välfärd där de resurser som vi gemensamt investerar ska komma eleverna, patienterna, de anställda och brukarna till del, inte hamna som vinster i ett skatteparadis. 90 procent av Svenska folket vill begränsa vinster, en majoritet av rektorerna vill begränsa det fria skolvalet. Verkligheten är högerns värsta fiende.

    Företag hör inte hemma i välfärden, den dräneras på resurser och det undergräver det demokratiska inflytandet som vi vill ha över vårt gemensamma.

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *