Grön Ungdom skriver tillsammans med Friskolornas Riksförbund i Dagens Samhälle om påtvingad valfrihet i skolan. De ger en skev verklighetsbild och skriver som om skolvalet inte har segregerade effekter. De skriver om oss skoldebattörer som försöker påtala de problem som skolval och segregation medför. Därför känns det nödvändigt att ge en annan bild av situationen. Mitt svar kan ni läsa här: http://www.dagenssamhalle.se/debatt/skolvalet-leder-till-mer-segregation-22556

Kategorier: Politik

4 kommentarer

Bengt · 26 juli, 2016 kl. 09:08

Ett fritt skolval leder INTE till mer ”segregation”! Snarare till MINDRE !!

Med det fria skolvalet kan även högpresterande tjejer med bakgrund i exv. mellanöstern och som bor i tungt segregerade förorter där ”klanerna” styr har med det fria skolvalet möjlighet att välja skola, få nya intryck, värderingar och miljöombyte!

Ja, de kan t.o.m välja att plugga på Södra Latin !

  Freddy · 20 augusti, 2016 kl. 10:29

  Hej Bengt!
  Tack för din kommentar men enligt den nationella och internationella forskningen kring skolval så kan inga resultatförbättringar påvisas däremot står det helt klart att skolvalet ökar segregationen. Så tråkigt att du precis som Alliansen bygger dina åsikter på tyckande utan vetenskaplig grund.

   Bengt · 20 augusti, 2016 kl. 10:49

   Du får gärna redovisa den ”forskningen” som understödjer dina påståenden…

   Men du kan inte annat än hålla med om att de som bäst behöver skolan är de som inte får den ordning och strukturen hemma !

   För VARFÖR hamnar den svenska skolan i en alltmer sjunkande status avseende PISA-undersökningarna ?

   Jämför Sverige och Finland och fråga dig VARFÖR ?

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Pisa_(utbildningsstudie)

    Freddy · 20 augusti, 2016 kl. 10:56

    Jag redovisar gärna den forskning jag stödjer mig på. Du behöver inte sätta den i citattecken, den är granskad och publicerad. Här har du till och med en översikt med både nationell och internationell forskning (http://skolvarlden.se/bloggar/kornhall/en-kortversion-av-forskning-om-effekter-av-skolval).
    Hur är det med dina källor, var kan jag hitta dem?
    Pisa är en större diskussion som jag tror är en fråga med många faktorer men alla 90-talets skolreformer (kommunaliseringen, det fria skolvalet och fiskolors froa etablering) har varit otroligt skadliga för skolan.

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *