Den 13 augusti 2013 travade jag in på Viktor Rydberg Gymnasium vid Odenplan, detta efter att min vän och kollega Patrik tipsat skolledningen om mig. Jag hade tänkt plugga klart men så blev det inte. En ny utmaning stod för dörren, ett år på en av Stockholms mest populära skolor.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, jag antog att det skulle finns likheter med Södra Latin som jag arbetat på innan. Det visades sig att skolan var full av kompetenta och inspirerande kollegor, en ny skolledning som verkligen hjälpt och stöttat mig som vikarie och såklart fantastiska elever.

Under året har jag utmanats som lärare, av elevernas omdöme att döma så har jag varit inspirerande och engagerande men jag är fortfarande en ung och ny lärare. Det är uppenbart att lärare är som ett bra vin, det blir bättre med åren. Erfarenhet är en väldigt rättvis sak, det finns bara ett sätt att skaffa det. Jag älskar att vara lärare och tror jag kommer vara det till och från resten av livet.

Slutet på året har dock varit väldigt stressigt med mängder av nationella prov och betygssättning. Det är uppenbart att vi har mycket kvar att göra i den Svenska skolan. Vilken roll ska nationella prov och betyg ha? Vilken balans ska finnas mellan att mäta och att formativt utveckla eleverna? Skolpolitiken har aldrig känns så aktuell för mig som nu.

Jag vill med detta inlägg tacka alla kollegor och elever för ett inspirerande och utvecklande år. Jag vill meddela omvärlden som kanske trott att jag gått under att jag överlevt bland nationella prov och betyg. Nu väntar nya utmaningar, först och främst en spännande valrörelse och sedan får vi se vad framtiden bjuder på.

Glad Sommar!

Kategorier: Politik

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *