Förtidsrösta På söndag är det val i Sverige. Ett demokratiskt val där alla medborgare med rösträtt får chansen att välja riktning för politiken de kommande fyra åren. Det är ett väldigt viktigt val särskilt som vår värld står inför stora utmaningar.

Jag gick med i Vänsterpartiet i april 2010. Det kändes väldigt naturligt att gå med i den politiska rörelse som alltid står upp för alla människors lika värde, solidaritet och ett rättvist samhälle som fördelar makt och resurser efter behov. Idag är jag kandidat till Riksdag och Kommunfullmäktige i Stockholms Stad för Vänsterpartiet. Jag vill passa på att tacka för förtroendet jag har fått av mina partikamrater och det engagemang som jag sett genom hela valrörelsen.

Idag utnyttjar jag möjligheten att förtidsrösta, detta för att kunna koncentrera mig på valsedelsutdelning på själva valdagen. Jag röstar på Vänsterpartiet från djupet av mitt hjärta men vill delge tre anledningar till varför jag tycker att du ska göra som jag.

Vänsterpartiet går till val på att stoppa privatiseringarna och det privata vinstintresset i välfärden. De skattepengar som vi gemensamt vill investera i skola, sjukvård och omsorg ska inte bli vinstuttag och läggas i fickan på riskkapitalister utan de ska istället blir de lärare, den personal och upprustning som välfärden behöver. Lärarnas Riksförbunds undersökning visar att nio av tio väljare är kritiska mot vinster och då behövs Vänsterpartiet för att se till att vinsterna stoppas.

Genom att får en rödgrön majoritet i riksdagen har vi möjlighet att isolera SD från allt inflytande. Den växande rasismen är skrämmande och ett hot mot demokratin. Vänsterpartiet är Sverigedemokraternas absoluta motpol, det ser vi i så väl politiken som vid valstugan vid medborgarplatsen där vi valt att sätta upp regnbågsflaggor och en soptunna där väljarna kan slänga sin rasistiska propaganda direkt. Jag ogillar taktikröster men det talas väldigt mycket om taktik just nu och då menar jag att rösta på S, V eller Mp är det mest taktiska för att få en rödgrön majoritet och därigenom en isolering av rasismen i riksdagen.

Vänsterpartiet lyfter feminism och miljö. Det finns två viktiga perspektiv i politiken som aldrig får glömmas bort, det är feminismen och miljön. Det är två perspektiv som under en väldigt lång tid varit helt tongivande i Vänsterpartiet. (V)i lyfter jämställdheten mest i riksdagen. Även i EU-parlamentet har vi arbetet hårt för att föra in feminismen. Hotet mot vårt klimat och miljöförstöringen är vår största framtidsutmaning och den tar vi på allvar. Vänsterpartiet har de största investeringarna i klimatet av alla partier men vi förenar också miljöpolitiken med ett klass- och genusperspektiv och global rättvis fördelning.

Gör som jag och rösta på Vänsterpartiet den 14 september.

Kategorier: Politik

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *