Idag har den nya majoriteten i Stockholms Stadshus kommit överens om en justering av kommunalskatten så att varje Stockholmare får bidra med 35 öre mer till vårt gemensamma för varje skattekrona. Reaktionerna lät inte vänta på sig.

Först ut är Per Ankersjö (C), han kallar justeringen ”en Chockhöjning” och beskriver att ”Det är en återgång till DDR-Sverige”. Ta gärna fram ditt eget lönebesked och räkna själv ut hur mycket mer du kommer betala. Jag lovar dig det är chockartat hur de borgerliga företrädarna använder superlativ och pratar om smällar och hur detta slår.

Räkneexempel
Låt oss ta en gymnasieslärare som exempel.
Lön: 28 000 kr
Kommunalskatt med borgarna: 4852, 40 kr
Kommunalskatt med den nya majoriteten: 4950, 40 kr
CHOCKHÖJNINGEN: 98 kr per månad

Även Lotta Edholm (FP) har ondgjort sig över denna ”skadliga skattehöjning”. Lotta menar att majoriteten i brist på idéer höjer skatten. Det låter som att skatten försvinner i mörka hål men vad Lotta glömmer bort är att det är just skatten som finansierar vårt gemensamma i staden. Med den nya skatten får stockholm 700 miljoner mer  att kunna förbättra villkoren och kvalitén i hemtjänsten, förbättra resultaten i skolan och bygga bostäder.
Hon har även noterat att Vänsterpartiet och Miljöpartiet har påverkat beslutet. Socialdemokraterna gick till val på att höja skatten med 15 öre. Men nu fick inte Socialdemokraterna egen majoritet. Det är faktiskt så att V,MP och F! är större än Socialdemokraterna och föreslagit högre skattehöjningar så det är inte konstigt att kompromissen hamnade högre.

Den 27 november ska jag vara med och klubba beslutet i kommunfullmäktige och ge Stockholmarna möjligheten att finansiera ett utvecklat Stockholm. Per Ankersjö kallar det DDR-Sverige, jag säger äntligen till en justerad skattesats som kan finansiera en bättre huvudstad.

Kategorier: Politik

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *